04.29.10

Website Updates

Posted in General News at 9:14 am by Rebekah

Well, I got my laptop back Monday night, but found out on Tuesday that it takes much longer to start up than it did before, and it won’t come out of standby.  I did manage to back up the few files that I had not backed up since the last update,  including a few website files.  So although I took my laptop back to Best Buy yesterday, I should be able to manage doing some website (and blog!) work now…although I am still pretty swamped, so time spent on both may be limited until towards the end of next week (the end of the semester, woohoo!).

The first thing I did was update the photo of the week (it’s a tornado) and the “this day in history” blurb on the front page.

When I did that, I noticed that this older computer messed up the color scheme a bit, and I haven’t been able to figure out how to fix it yet.  My problem is that I want to have hyperlinks in blue, with the exception of the hyperlinks overlaid on the dark purple tabs on the left side of each page.  I didn’t have a problem with it with Vista (now I’m back on XP), so I may just have to wait to fix once I get my newer laptop back.  In the meantime, I tried to keep the white hyperlinks on the front page, while highlighting anything else that should have been blue.  When it came time for the chase pages, though, I just left them as is…for now.

I also went through my chase photos from Thursday and picked out a grand total of 45!  That’s something else I want to eventually do for the website–find or create some sort of slide show program, where everyone can click through the large photos (kind of like Webshots does it)…rather than seeing the thumbnails and having to click on every one you want to see.  Anyway, that’s for the future.

I did post the chase log and photos for April 22, so you may want to go check that out–there are lots of tornado photos!

I also took some HD video, but as my disclaimer on the photo page says–I couldn’t post HD quality.  I use Windows Movie Maker to edit videos, so I wanted my raw video converted to WMV.  When that happened, it was degraded to standard definition.  The video was then further degraded when I saved it from Windows Movie Maker.  So what I uploaded to YouTube is not the original video–the original is clean and sharp.  I will have to find a way of posting at least higher quality video, if possible.  For now, I don’t have the time to mess with it, especially as I’m wrapping up stuff for the semester.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.